PROFESSIONAL

PROFESSIONAL

Professional lab
Professional lab

Werk is belangrijk voor mensen. Het kan gezondheid en herstel bevorderen. Werk kan ook een oorzaak zijn bij het ontstaan en voortduren van psychische problemen. Het is daarom belangrijk om de invloed van werk te bespreken tijdens de behandeling en werk op te nemen in het behandelplan.

Hoe blijft jouw cliënt met een psychische kwetsbaarheid aan het werk of vindt deze nieuw werk?

‘Arbeid als medicijn’ geeft je handvatten om jouw cliënt beter te ondersteunen in het (her)vinden en behouden van werk. Je kunt de gespreksleidraad ‘Arbeid als medicijn’ inzetten ter voorbereiding van het gesprek over werk met je client. Daarnaast helpt de gespreksleidraad casuïstiek bij het voorbereiden op het voeren van casuïstiekoverleg.

In het client lab gaan clienten aan de slag met het vinden van antwoorden op de vragen:
‘Wat kan ik?, ‘Waar wil ik meer van?’ en wat heb ik nodig?’  Verwijs jouw clienten naar dit lab ter voorbereiding op jullie gesprek over werk. Klik op de button om zelf het client lab te bezoeken.

Gespreksleidraad Casuïstiek

Het is voor de cliënt belangrijk om voorafgaand aan het gesprek met een betrokken professional goed voorbereid te zijn.
De gespreksleidraad helpt de cliënt te bepalen welke onderwerpen van belang zijn.
De professional kan de gespreksleidraad ook tijdens het gesprek inzetten om samen met de cliënt te bepalen welke onderwerpen van belang zijn om tijdens het gesprek aan bod te laten komen.
De onderwerpen en vragen uit de gespreksleidraad komen ook terug in het ‘Cliënt Lab’ en ‘Professional Lab’, waarbij je de antwoorden kunt invullen en printen.