CLIENT

CLIENT

client lab
client lab

Werk is belangrijk voor mensen. Het kan psychische problemen verminderen, maar werk kan ook een oorzaak zijn bij het ontstaan en voortduren van psychische stoornissen. Het is daarom belangrijk om de invloed van werk te bespreken tijdens de behandeling en het thema werk op te nemen in het behandelplan.

Hoe blijf je met een psychische kwetsbaarheid aan het werk of vind je nieuw werk?

Cliënt Lab geeft handvatten om werk beter te (her)vinden en te behouden.

Zo leer je waar jij energie van krijgt, waar jouw interesses liggen en hoe dit jou kan helpen.

In het Cliënt Lab ga je op zoek naar antwoorden op de vragen: ‘Waar wil ik meer van’, ‘Wat kan ik’ en ‘Wat heb ik nodig’, In ‘Het gesprek’ bereid je het gesprek met jouw professional voor. In ‘Verdieping’ vind je verwijzingen die je verder helpen.

De antwoorden die je bij elk van bovenstaande thema’s vindt zijn voor jezelf, ze worden met niemand gedeeld. Je kunt ze zelf printen en gebruiken om het gesprek met de mensen die je ondersteunen in het (her)vinden of behouden van werk voor te bereiden.

Gespreksleidraad Client

Gespreksleidraad
Client

Het is voor de cliënt belangrijk om voorafgaand aan het gesprek met een betrokken professional goed voorbereid te zijn.
De gespreksleidraad helpt de cliënt te bepalen welke onderwerpen van belang zijn.
De professional kan de gespreksleidraad ook tijdens het gesprek inzetten om samen met de cliënt te bepalen welke onderwerpen van belang zijn om tijdens het gesprek aan bod te laten komen.
De onderwerpen en vragen uit de gespreksleidraad komen ook terug in het ‘Cliënt Lab’ en ‘Professional Lab’, waarbij je de antwoorden kunt invullen en printen.

Cursus Inhoud

Uitklappen